Malifood Oy on Biovaaka Oy:n tuotteiden ja palveluiden uusi jälleenmyyjä

Malifood Oy ja Biovaaka Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen: Malifood Oy on Biovaaka Oy:n tuotteiden ja palveluiden uusi jälleenmyyjä. Nyt jos koskaan kahviloiden ja ravintoloiden on syytä keskittyä ruokahävikin pienentämiseen.

Minulla on ilo kertoa, että Malifood Oy ja Biovaaka Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Uusimmassa Aromi-lehdessä julkaistussa artikkelissa on haastatteluni

Uusimmassa Aromi-lehdessä 2/2022 on toimittaja Maria Markuksen kirjoittama upea juttu ”8 tapaa parantaa pienen ravintolan tai kahvilan kannattavuutta”, jossa minua haastatellaan. Artikkeli julkaistiin ”Mestarin käskyt”-palstalla. Siinä kerron kahdeksan tapaa, jotka kannattaa pienten ravintoloiden ja kahviloiden ottaa käyttöön kannattavuuden parantamiseen. Viidenneksi keinoksi sanon: ”Laita hävikki kuriin”. Tässä blogikirjoituksessa kerron kohta yhden käytännön esimerkin miten se tehdään.

Ruoan hinta kallistuu Ukrainan sodan takia Suomessa

Helmikuussa kirjoitin Ukrainan sodan vaikutuksista Suomen ravintola-alalle. Kirjoituksessa nostin yhdeksi tärkeäksi kohdaksi elintarvikkeiden hintojen nousun. Tämä ilmiö on jo nähtävissä, kun elintarvikkeiden hinnat nousevat koko ajan. Koska ruoka tulee entisestään kallistumaan, kannattaa  kahviloiden ja ravintoloiden tehdä kaikkensa, että ne pystyvät vähentämään hävikkiä ja pitämään katteet kohdillaan.

Ruoan hinta tulee kallistumaan Suomessa.

Biovaaka Oy tarjoaa ruokahävikin mittaamiseen ja seurantaan ratkaisuja

Biovaaka Oy:n toimialana on ruokahävikin mittaamisen ja seurannan mahdollistavien tuotteiden, palveluiden ja tietojärjestelmien kehittäminen ja myynti ravintoloille ja ammattikeittiöille. 

Biovaaka Oy etsi jälleenmyyjää, joka tavoittaisi pieniä kahviloita ja ravintoloita. He löysivät minut Googlesta ja asiakkuusjohtaja Mattias Green otti minuun yhteyden. Siitä alkoivat meidän mielenkiintoiset keskustelut ja neuvottelut. Tutustuin Biovaaka Oy:n tuotteisiin ja vaikutuin suuresti. Niinpä solmimme nyt maaliskuussa 2022 yhteistyösopimuksen ja toimin Biovaaka Oy:n uutena jälleenmyyjänä nykyisen työni ohessa.

Olen aina uskonut yhteistyöhön. Vuonna 2018 minua pyydettiin koutsit.fi-verkostoon ja siellä toimin kahvila-ja ravintola-alan asiantuntijana. Koutsit Group Oy:n Markus Apulin kanssa teemme yhdessä myös ”Tupla-konsultointia” isoille kahvila-ja ravintola-alan yrityksille.

Miten ruokahävikki laitetaan kuriin kahviloissa ja ravintoloissa?

Ensimmäinen toimi ruokahävikin pienentämiseen kahviloissa ja ravintoloissa on ongelman toteaminen. Pitää tietää kuinka paljon hävikkiä tulee, se tulee kirjata ja sen määrää on hyvä seurata. Näihin tarkoituksiin sopii hyvin Biovaaka Oy:n ratkaisut kuten Biovaaka Flow-palvelu. Palvelun käyttö on helppoa ja seuranta selkeää. Tämän jälkeen on mahdollisuus alkaa pienentämään hävikin määrää ja kiinnittää huomiota katteisiin, ostoihin ja varastoon. Halutessa myös asiakkaat voidaan ottaa mukaan hävikin pienentämistalkoisiin esimerkiksi tekemällä kahvilan ja ravintolan ruokahävikki näkyväksi.

Kahvilan ja ravintolan pitää tietää kuinka paljon hävikkiä tulee, se tulee kirjata ja sen määrää on hyvä seurata.

Ottakaa ravintolat ja kahvilat minuun yhteyttä ruokahävikin pienentämiseksi

Tulen lähiaikoina olemaan eri ravintoloihin ja kahviloihin yhteydessä. Kartotan ravitsemusliikkeiden ruokahävikin seurantaa ja tarjoan Biovaaka Oy:n innovatiivisia ratkaisuja tarpeen mukaan. Minuun saa myös olla yhteydessä. Olen todella innoissani tästä tulevasta yhteistyöstä, joka sopii myös hyvin yritykseni Malifood Oy:n arvoihin

Otan yhteyttä jo lähiaikoina eri kahviloihin ja ravintoloihin.

Koulutus-ja konsultointityö tulee jatkossakin olemaan Malifood Oy:n pääliiketoiminta. Olen päässyt tekemään alkuvuoden aikana mielenkiintoisia konsultointikeikkoja. Keväällä kalenterissani on jo varattuna useita koulutuspäiviä ympäri Etelä-Suomen. Olen todella kiitollinen ihanasta työstäni ja mahtavaa, että nyt saan myös myydä toimivia ratkaisuja ruokahävikin pienentämiseksi. Ja mikä parasta, suurin osa korona-rajoituksista on vihdoin poistunut ravintola-alalla Suomessa ja kevätaurinko paistaa.

Ihanaa kevättä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *