Kahvila-ravintolan kehittäminen

KAHVILAN JA RAVINTOLAN KEVYTKONSULTOINTI

alk. 980,00 € + Alv 24%

Tulen kahvilaasi, ravintolaasi, baariisi, pizzeriaasi tai yökerhoosi tutustumaan paikan päälle. Näen heti mikä mielestäni toimii ja mitä uusia asioita olisi syytä kokeilla. Kehittämisen tarve voi olla hyvin yleisellä tasolla, kuten halutaan lisää myyntiä tai hyvin täsmällinen esimerkiksi miten mitoittaa henkilöstö oikein. Haastattelen, havainnoin, ideoin ja kehitän liiketoimintaasi yhdessä kanssasi parin tunnin ajan. Kirjaan loistavat ajatuksemme ylös ja kirjoitan niiden pohjalta pikimmiten kehittämissuunnitelman, joka toimii yrityksesi liiketoiminnan kehittämisen ”to do”-listana. Kevytkonsultointi on ketterämpi, kevyempi ja nopeampi vaihtoehto kuin syvällinen konsultointi.

KAHVILAN JA RAVINTOLAN KONSULTOINTI

alk. 1 980,00 € + Alv 24 %

Kahvilan ja ravintolan konsultointipaketti menee syvemmälle kuin kevytkonsultointi. Kyseessä on konsultointipaketti, jossa käytännönläheisesti parannetaan kahvila-ravintolan kannattavuutta ja kilpailukykyä tai keskitytään liiketoiminnan kasvun ja laajentumisen konkreettisiin toimiin. Konsultointi alkaa mystery shoppingilla ja yksilöllisellä alkukartoituksella, jossa asetetaan selkeät tavoitteet ja tarkka aikataulu. Konsulttina perehdyn kahvila-ravintolan asiakirjoihin, henkilökuntaan, kannattavuuteen ja markkinointitoimenpiteisiin. Haastattelen, havainnoin, tutkin, selvitän ja lasken. Käytössäni on laaja asiantuntijaverkosto, jota luonnollisesti hyödynnän. Kirjoitan kattavan konsultointiraportin, joka sisältää liiketoiminnan kehittämisehdotuksen. Tavoitteena on antaa konkreettista apua, miten kahvila-ravintola voi parantaa kilpailukykyä ja lisätä myyntiä tai mitkä ovat seuraavat laajentumisen askeleet. Olen kahvila-ravintolan kasvun ja kehityksen asiantunteva kumppani. 

Kahvila-ravintolan liiketoiminnan kehittäminen

Asiakkaani on toiminut reilun vuoden verran kahvila-ravintolayrittäjänä. Hän halusi saada lisää myyntiä, uusia ideoita ja kustannukset kuriin. Tein hänelle selkeät tavoitelaskelmat ja ideoin roppakaupalla uusia palveluita ja tuotteita. Muutoksilla kahvila-ravintola saatiin kannattavaksi ja yrittäjä oli tyytyväinen uudistuksiin.

Kahvila-ravintolan laajentuminen

Asiakkaani on pitänyt menestynyttä kahvila-ravintolaa viisi vuotta ja hänelle tarjoutui mahdollisuus avata toinen toimipaikka toiseen kaupunkiin. Autoin häntä kirjoittamaan ja tekemään perusteellisen liiketoimintasuunnitelman laskelmineen. Näin hän sai pankista riittävän alkurahoituksen. Aikataulutimme hankkeen, kartoitimme riskit ja teimme yksityiskohtaisen markkinointisuunnitelman. Yrittäjä lähti luottavaisin mielin avaamaan uutta kahvila-ravintolaa ja eteni muutoksessa ennalta harkituin askelmin.

Malina, olet todella rautainen ammattilainen sparraamaan ja tarkastelemaan epäkohtia. Tuot selkeästi ja kannustavasti esille ne asiat missä muutosta kaivataan. Yrittäjä onnistuu näkemään avullasi kokonaisuuden selkeämmin. Se, että puolen vuoden päähän ehdotat vielä puhelinpalaveria, kertoo siitä, että olet aidosti kiinnostunut tietämään onnistuuko yritys etenemään kohti asettamiaan tavoitteita. Kiitos yhteistyöstä!

Elina Loukes, yrittäjä, Design kahvila ALKU Oy

KAHVILAN JA RAVINTOLAN MANUAALIN KIRJOITUS

hinta tarjouksen mukaan

Monessa kahvilassa ja ravintolassa ei ole lainkaan kirjallista työnohjeistusta eli manuaalia henkilökunnalle. Tällöin toiminta on haastavaa, kun työntekijät tekevät asioita eri tavalla ja tasalaatuisuus on hankala saavuttaa. Henkilökunta ei mielellään hakeudu toimipaikkoihin, joissa puuttuvat yhteiset pelisäännöt. On tärkeää tietää mitä tehdään ja miten toimitaan missäkin tilanteessa. Manuaalin kirjoitus on suuri urakka monelle yrittäjälle. Moni ravintoloitsija osaa ajatuksen tasolla sanoa, miten asiat tulisi hoitaa, mutta monen on hankalaa tarttua kynään ja tuottaa selkeä kirjallinen ohjeistusopas. Kirjoitan ravitsemusliikkeellenne täysin räätälöidyn manuaalin, jota pystytte jatkossa helposti itse päivittämään. Hyvin laaditut kirjalliset ohjeistukset helpottavat myös uusien työntekijöiden perehdytystä ja parantavat yrityksen kannattavuutta.

Uudistimme Malina Pursiaisen ohjauksella kahvion toimintaa ja loimme työntekijöille tarkan manuaalin työnohjaukseen. Malinan ammattitaidon asiosta, meillä hyödynnetään manuaalia työskentelyssä päivittäin. Projekti onnistui hienosti ja pysyimme sovituissa deadlineissa. Suosittelen lämpimästi

Magdalena Koskela, Ylöjärven Liikuntakeskuksen asiakaspalveluvastaava, Fressi Ylöjärven vt. Keskusvastaava

KAHVILAN JA RAVINTOLAN TULOSLASKELMAN TUNNUSLUVUT TUTUIKSI

alk. 980,00€ + Alv 24 %

Kahvilan ja ravintolan pitämisessä on niin monta eri osa-aluetta, jotka tulisi kaikki hallita täydellisesti. Myyntiä voi olla vaikka kuinka paljon, mutta siitä huolimatta ravitsemisalan yritys tekee tappiota. Monesti kahvila-ja ravintola-alan yrittäjät ovat ammattitaitoisia ja osaavia juoman, ruuan, palvelun ja henkilöstön suhteen. Mutta moni omistaja ei ymmärrä luvuista paljoakaan ja on vaikea tietää missä pitäisi säästää, mitä pitäisi kehittää ja miten. Autan toimivia ravitsemisalan yrittäjiä tulkitsemaan yrityksen nykyisiä tilitoimiston tuottamia tase-ja tuloslaskelmia ja avaan numerot ”rautalangalla” yksinkertaisiksi. Teen ravitsemusliikkeelle selkeät ja helposti ymmärrettävät tavoitelaskemat tulevaisuuudelle. Näin kahvila-ja ravintola-alan yrittäjän on helppoa pitää jatkossa kaikki langat käsissään, ymmärtää numerot ja tuottaa tulosta.

Uutena yrittäjänä ravintola-alalla alku on ollut varsin jännittävää aikaa. Malinan tapaaminen korjasi hetkessä hienoisen itseluottamuksen puutteen. Kävimme yhdessä läpi toiminnan tunnusluvut ja hyvät kehitysideat saivat tuulta purjeisiin. Malttamattomana odotan, että on aika tavata hänet uudelleen ja peilata toimintaamme ja ideoitamme.

Milka Kalmanlehto, toimitusjohtaja, Ravintola Rugosa

KAHVILA-RAVINTOLAYRITTÄJÄN SIJAISPALVELU

Haluaisitko yrittäjä irtautua viikoksi kahvila-ravintolastasi ja lähteä rentouttavalle lomalle vaikka ulkomaille? Nyt se on mahdollista. Jätä kahvila-ravintolasi minun vastuulle niin hoidan kaikki yhdessä ennalta sovitut käytännön työsi. Vastaan yrityksesi liikkeenjohdosta ja konkreettisista päivittäisistä toimista. Leivon herkut, kokkaan lounaat, palvelen asiakkaat, johdan henkilökuntaasi, hoidan mahdolliset sairaustapaukset, käyn tukussa, toimin anniskeluvastaavana, otan tilaukset vastaan, kirjoitan tarjoukset, lähetän laskut ja teen tilitykset. Pyöritän loistavasti kahvila-ravintolasi liiketoimintaa ja voit keskittyä ilman huolen häivää lomailuun. Olen kahvila-ravintolayrittäjän sijaisena luotettava ja rautainen alan ammattilainen. Pyydä tarjous niin räätälöin tarpeisiisi sopivan paketin.

KAHVILA-JA RAVINTOLAYRITTÄJÄN VOIMAVARAVALMENNUS

Tuntihinta 80,00€ + Alv 24% eli yhteensä 99,20€

Ravitsemisalan yrittäjyys ei aina ole ruusuilla tanssimista. Yrittäjän henkiset voimavarat ovat toisinaan vähissä, kun on kiirettä, paineita, stressiä tai huolia. Henkilökohtaisen elämän ongelmat heijastuvat usein suoraan liiketoimintaan. Joillekin voi taas käydä niin, että äkillinen menestys sekoittaa pään ja mikään ei enää tunnu miltään. Muutokset elämässä voivat olla hyvinkin rajuja. Haasteita kohdatessa ei kannata jäädä yksin vaan hakea ulkopuolista apua. Olen kahvila-ravintola-yrittäjänurani varrella kohdannut itse monia ongelmia ja selättänyt ne. Tarjoan henkilökohtaista voimavara-valmennusta, jossa avaamme elämäntilanteesi ja etsimme parhaat ratkaisut. Vertaistuki ja keskustelu kokeneen henkilön kanssa auttavat usein jäsentämään asiat. Sanotaanhan, että yrittäjää ymmärtää parhaiten toinen yrittäjä. Joskus yksikin tapaaminen voi auttaa pois pahimmasta suosta. Tapaamiset pidetään Malifood Oy:n toimistolla Espoon Lintuvaarassa höyryävän luomuteekupposen kera. Jos haluat tavata muualla, lisätään matkakulut palvelun hinnan päälle. Jos välimatkamme on liian pitkä, voimme kommunikoida WhatsAppin välityksellä. Ennen palvelun ostamista varmista minulta sähköpostilla malina@malifood.fi että olen varmasti Suomessa enkä reissun päällä. Palvelun voit ostaa suoraan Malifood Oy:n verkkokaupasta tai sitten ottamalla minuun yhteyden. Tässä oiva lahjakortti-idea vaikka pukinkonttiin tarvitsevalle. 

MYYNTIPUHEEN SPARRAUS

49,00 € (sis. Alv 24 %)

Haluatko tekemääsi myyntipuheeseesi palautteeni helposti? Videoi esittämäsi myyntipuhe älypuhelimella ja lähetä video WhatsAppin välityksellä minulle katsottavaksi. Lähetän kolmen vuorokauden kuluessa sinulle WhatsAppissa viestinä palautteeni ja mahdolliset kehitysehdotukseni.

Tuntui kivalta, kun Malina aidosti kuunteli ideani ja antoi vinkkejä myyntipuheeseeni. Hän myös hienosti kommentoi sitä mikä oli hyvää ja sai sopivasti rivien väliin myös niitä asioita, joissa voisin tsempata. Arvostava asenne loi molemminpuolisen kunnioituksen.

KAHVILA-RAVINTOLA KANNATTAVAKSI VERKKOKURSSI

89,00 € (+ Alv 24%)

OSTA VERKKOKURSSI TÄSTÄ

Onko tavoittesi saada kahvila-ravintolasi kannattavaksi? Haluatko tietää minkä asioiden parissa kamppailin toimiessani kahvila-ravintolayrittäjänä pyörittäen viittä omaa kahvila-ravintolaa? Käymällä tämän yksityiskohtaisen verkkokurssin saat perusteellisen tietopaketin kaikista tärkeistä asioista. Tehtävät tekemällä tulet samalla kehittäneeksi oman ravitsemusliikkeesi toimintaa. Tämä on tiivis verkkokurssi, jonka voit opiskella omaan tahtiin.

Kurssi koostuu viidestä osiosta: 

 • Lähtökohdat muutokselle
 • Asiakaslähtöinen tuotteistaminen
 • Kustannusrakenne ja kannattavuus
 • Yrittäjänä jaksaminen ja työyhteisö
 • Kasvu ja yhteistyökumppanit

Kurssin opintomateriaalina käytetään pääasiassa Malina Pursiaisen kirjoittamaa ”Kahvilan ja ravintola kannattavaksi” e-opasta (arvo 9,80€). E-opas sisältyy kurssin materiaaliin. Verkkokurssi sisältää videoita, kuvia, tekstiä, tehtäviä ja linkkejä. Kurssialusta on käytössä kuuden kuukauden ajan ostohetkestä. Maksu sisältää yhden henkilön osallistumisen verkkokurssille.

”Kiitos todella paljon loistavasti kurssista. Olet Malina todella hyvä ja asiantunteva, arvostan kokemustasi. Sain verkkokurssista apua ja tukea. Koska oma kehittämistyöni on vielä kesken, en halua tällä hetkellä esiintyä nimelläniSuosittelen lämpimästi!”

Nimetön kahvila-ravintola-yrittäjä

ILMOITTAUDU KAHVILA-RAVINTOLA KANNATTAVAKSI VERKKOKURSSILLE

KAHVILA-RAVINTOLA KANNATTAVAKSI e-opas

9,80 € (sis. Alv 24 %)

OSTA OPAS TÄSTÄ

Miten saada kahvila-ravintolan liiketoiminta kannattavaksi? Mietitkö yrityksesi myyntikuntoon saattamista? Tässä 42-sivuisessa PDF-tiedostoisessa e-oppaassa kerron selkeästi kaiken oleellisen konkreettisia ohjeita ja käytännön asioita myöten. Lukuisat esimerkit elävöittävät kauniiden kuvien kera kerrontaa. Tutustu Kahvila-ravintola kannattavaksi- e-oppaaseen.

Monet kahvila-ravintolat kamppailevat kannattavuutensa kanssa ja tässä on hyvä teos, jonka pohjalta yrittäjät voivat laittaa liiketoimintansa kuntoon ja lisätä myyntiä. Malina Pursiaisella on runsaasti kokemusta kahvila-ja ravintola-alan yrittäjyydestä -myös yrittäjyyden nurjasta puolesta. Hän on auttanut uransa varrella monia yrittäjiä saamaan liiketoimintansa kannattavaksi. Malinan rakkaus ja intohimo kahvila-ravintolayrittäjyyttä kohtaan tulee kyllä rivien välistä esiin

Mia Hakala, controller ja KTM

Kahvila-ravintolan kannattavuuteen vaikuttavia tekijöitä Top10

 1. Suuret alkuinvestoinnit
 2. Suuret kiinteät ja muuttuvat kulut
 3. Suuret toimitilakulut
 4. Pienet yksikköhinnat
 5. Pienet katteet
 6. Suuri arvonlisävero esimerkiksi alkoholijuomissa
 7. Työvoimavaltainen ala
 8. Kova kilpailu
 9. Suuri hävikki ja varasto
 10. Pyhätyö-korvaukset

Kahvila-ravintolaa perustettaessa on syytä miettiä eri ratkaisuvaihtoehtojen vaikutusta kannattavuuteen. Olen halutessasi kahvila-ravintolasi perustamisen tukena ja muun muassa kannattavuuslaskemien tekemisen apuna. 

KAHVILA-RAVINTOLAN MARKKINOINTI e-opas

14,90 € (sis. Alv 24 %)

OSTA OPAS TÄSTÄ

Miten tehostaa kahvila-ja ravintola-alan yrityksen myyntiä ja markkinointia? Mitä kaikkia digi-ja SoMe-markkinointivälineitä onkaan? Tämä e-opas auttaa kahvila-ja ravintola-alan yrityksiä parantamaan myyntiään tehostetun markkinoinnin avulla. E-opas sisältää käytännön esimerkkejä ja antaa konkreettisia vinkkejä, joilla markkinointia lisätään ja myyntiä kasvatetaan. Esitystapa on napakka ja kauniit kuvat tekevät lukukokemuksesta miellyttävän.

Markkinointi ja myynti ovat yritystoiminnan kriittisimmät menestystekijät. Hienoa, että tästä aiheesta on vihdoin kirjoitettu selkokielinen opas, joka pureutuu suoraan aiheen ytimeen ilman turhaa jargonia. Malina Pursiaisen kirjoittama ”Kahvila-ravintolan markkinointi”e-opas on konkreettinen ja käytännönläheinen teos, joka jokaisen alan yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan tulisi ehdottamasti lukea.

Valentin Babitzin, MBA

MALINAN MYYNTIPUHEEN RAKENTAMINEN e-opas

9,80 € (sis. Alv 24%)

OSTA OPAS TÄSTÄ

Malinan Myyntipuheen rakentaminen-e-oppaan kirjoitin sillä ajatuksella, että se sopii kaikille yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville toimialasta riippumatta. E-oppaassa ohjeistan rakentamaan myyntipuheen yhdeksän pienen tehtävän avulla. Sisältö on tuotettu ytimekkäästi, tekstiä ei ole paljoa ja se on kevyt lukea ja helppo omaksua. 

MALINAN SYKSYN RUOKARESEPTIT e-opas

14,90 € (sis. Alv 24%)

OSTA OPAS TÄSTÄ

Onko haastavaa löytää netistä hyviä ruokaohjeita ja keksiä mitä ruokaa laittaisi? Restonomi AMK Malina Pursiaisen ruokaresepteillä säästät rahaa, vaivaa ja teet ravintolatasoista kotiruokaa, jossa maistuu metsä. Joka vuodenaika ilmestyy uusi opas, mikä pitää sisällään toinen toistaan herkullisempia sesongin mukaisia ruokareseptejä, joissa ei käytetä lainkaan valkoista sokeria. 

E-opas on ympäristöystävällinen, heti ladattavissa ja tarvittaessa se kulkee älypuhelimen tai läppärin muistissa mukana kaikkialle. Ruokaohjeet ovat 3-8:lle hengelle. Opas sisältää 17 sesonginmukaista pääruokareseptiä ja 5 herkkuruokareseptiä kuvineen ja selkeine ohjeineen.

Kiireisenä, työssäkäyvänä ja urheilevana äitinä minulla on mielessäni muutakin kuin ruuanlaitto. Malinan tekemillä helpoilla resepteillä teen perheelleni herkullista, sesonginmukaista ja monipuolista ruokaa. Odotan innolla jo seuraavaa vuodenaikaa ja uutta opasta.

Eija Hyväri, lakimies

BIOVAAKA OY:N TUOTTEIDEN JA PALVELUIDEN JÄLLEENMYYNTI

Malifood Oy toimii Biovaaka Oy:n tuotteiden ja palveluiden jälleenmyyjänä. Biovaaka Oy on kehittänyt kahviloiden, ravintoloiden ja suurkeittiöiden tarpeisiin ruokahävikin mittaamiseen ja seurantaan tarkoitettuja tuotteita ja palveluita, joita Malifood Oy myy. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan teidän ravitsemusliikkeen tarve ja saatte tarjouksen

PYYDÄ TARJOUS

KAHVIPANNU-KORVAKORUT

19,80 € (sis. Alv 24 %)

OSTA KORVAKORUT TÄSTÄ

Upeiden mustien kahvipannu-korvakorujen materiaaleina ovat akryyli ja ruostumaton teräs. Korvakorut on valmistettu Suomessa. Tästä oivallinen lahja kahvila-ravintolayrittäjän annettavaksi tai vaikka henkilökunnalle työkäyttöön. Positiivinen huomio on taattu. Yhden korun koko on noin 2,5cm x 2,5cm. Korvakorut lähetetään postissa kirjekuoressa ja hinta sisältää postimaksun Suomeen. Postitan tilauksen viimeistään kolmen arkipäivän kuluttua tilauksesta.