Miten saada kahvila-ravintola kannattavaksi?

Tämän kysymyksen olen kuullut niin monelta kahvila-ravintolayrittäjältä, kirjanpitäjältä ja yritysneuvojalta, että päätin pureutua asian ytimeen.

Kahvila-ravintola-alan haasteet

Kahvila-ravintola-ala on toisinaan hyvinkin haastava. Olen nähnyt urani varrella lukuisia kahvila-ravintoloita, jotka kamppailevat kannattavuuden kanssa. Kilpailua on paljon, kustannukset ovat korkeat, katteet ovat pienet, toimitilakustannukset ovat suuret ja ala on hyvin työvoimavaltainen. Joskus täysin itsestä riippumattomat tekijät, kuten ilmat, vaikuttavat kahvila-ravintolayrittäjien tulokseen. Surkea kesäsää pilasi monen kahvila-ravintolayrittäjän viime tilikauden.

Top 10 listani Kahvila-ravintolan kannattavuuteen vaikuttaviin tekijöihin

  1. Suuret alkuinvestoinnit
  2. Suuret kiinteät ja muuttuvat kulut
  3. Suuret toimitilakulut
  4. Pienet yksikköhinnat
  5. Pienet katteet
  6. Suuri arvonlisävero esimerkiksi alkoholijuomissa
  7. Työvoimavaltainen ala
  8. Kova kilpailu
  9. Suuri hävikki ja varasto
  10. Pyhätyö-korvaukset

Muutospäätös, ulkopuolista apua ja paljon työtä

Monilla kahvila-ravintolayrittäjillä on taipumusta ”urautua” ja kulkea samoja polkuja vuodesta toiseen. Toisinaan omalle toiminnalle tulee sokeaksi. Muutosprosessin aloittaminen on vaikeaa eikä usein tiedetä mistä aloittaa. Monet kahvilanpitäjät ovat hyvin väsyneitä, kahvila-ravintolan avaaminen ja pyörittäminen on rankkaa. Töitä kannattavuuden parantamiseen on kuitenkin tehtävä paljon.

Kaikista tehokkain tapa saada kahvila-ravintola kannattavaksi ja kasvuun, on tietenkin alan asiantuntijan suorittama syvällinen kahvila-ravintolan konsultointi. Aina yrittäjällä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen maksulliseen konsultaatioon. Silloin voi miettiä muita mahdollisuuksia. Tarjoaisiko oman alueen uusyrityskeskus tai yrittäjäjärjestö mahdollisesti ilmaiseksi neuvontaa? Löytyiskö ravitsemisalan koulutuksista tai kirjallisuudesta apua?

Uusi "Kahvila-ravintola kannattavaksi"-opas 

Haluan auttaa mahdollisimman monia kahvila-ravintoloita valtakunnallisesti. Niinpä kirjoitin aiheesta 42-sivuisen e-oppaan. "Kahvila-ravintola kannattavaksi"- e-opas auttaa toimivia kahvila-ja ravintola-alan yrityksiä parantamaan kilpailukykyään. Opas sisältää runsaasti kysymyksiä ja haastaa miettimään miten asioita voisi tehdä paremmin. Kysymysten pohjalta voit miettiä vastauksiasi oman kahvila-ravintolasi liiketoiminnan kehittämiseen. Käytännönläheiset aiheet esitellään ytimekkäästi ja kauniit kuvat keventävät lukukokemusta. Fokus pidetään kokonaisuudessa, koska jokainen kahvila-ravintola on oma yksilönsä ja haasteet erilaiset. Mieti miten voit parantaa kilpailukykyäsi ja saada yrityksesi kasvuun. Oppaassa käydään myös kahvila-ravintolan myyntiin ja lopettamiseen liittyviä asioita läpi. Kerron mitä tulee huomioida yrityksen myyntikuntoon saattamisessa. Lupaan, että opas ei ole raskasta luettavaa ja teksti on helposti ymmärrettävää. E-oppaan tarkoitus on herätellä Sinua keksimään ratkaisut itse miten saat kahvila-ravintolasi kukoistukseen. Oppaan hinnan ja tarkemman sisällön löydät Malifood Oy:n verkkokaupasta.

0 0
Feed