Esittely

Malina Pursiainen

Autan toimivia kahvila-ravintolayrittäjiä liiketoiminnan kehittymisessä ja kasvussa. Verkkokaupastani voi ostaa e-oppaita ja verkkokursseja, jotka ovat heti käytettävissä, luontoystävällisiä ja aina ajantasaisella tiedolla varustettuina. Henkilökohtaista konsultaatiota varten laita sähköpostia tai täytä yhteydenottolomake.

Vuoden yritysneuvoja

Henkilökohtaisesti olen konsultoinut toista tuhatta yrittäjäksi aikovaa ja jo toimivaa yrittäjää. Työskentelin Business Advisorina Helsingin kaupungilla NewCo YritysHelsingissä kuusi vuotta, ja minut valittiin vuoden yritysneuvojaksi 2015. 

Onnellinen vuoden yritysneuvoja 2015.

Kahvila-ravintola-yrittäjä

Itsenäisenä kahvila- ja ravintola-alan yrittäjänä toimin lähes kymmenen vuotta harjoittaen liiketoimintaa viidessä eri kahvila-ravintolassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Konsultoin omakohtaisen kokemuksen syvällä rintaäänellä.

Toimin kahvila-ravintolayrittäjänä Cafe Koskelossa Koskelan sairaalassa usean vuoden ajan.

Ravintola-alan kouluttaja

Olen kokenut kouluttaja, esiintyjä ja business-juontaja. Onnistuneita koulutus- ja juontotilaisuuksia olen vetänyt satoja. Olen mm. juontanut Helsingin Elinkeinopäivän 2016 ja käsikirjoittanut, ohjannut ja esiintynyt Suomen Yrittäjien yrittäjyysopetusvideoilla, joilla on jo toistasataatuhatta katselukertaa YouTubessa. Organisaatiolle tarjoan koulutusta ravitsemusliikkeen avaamisesta tai kasvattamisesta. Kouluttajana vahvuuteni ovat käytännön omakohtainen kokemus, selkokieli, hyvä ulosanti ja lukuisat esimerkit. Juonnan onnistuneen yritystapahtuman.

Helsingin Elinkeinopäivän 2016 juontaminen oli mieluisaa.

Restonomi AMK

Koulutukseltani olen restonomi AMK eli hotelli-, ravintola- ja matkailualan liikkeenjohdollisen koulutusohjelman suorittanut esimies. Olen valmistunut Suomen parhaasta alan oppilaitoksesta Haaga Instituutin (nyk. Haaga-Helia) ammattikorkeakoulusta vuonna 2002. 

Haaga Instituutin ammattikorkeakoulun opiskelijaelämää.

Ravitsemisalan yrittäjätausta

Synnyin ravintola-alan yrittäjäperheeseen ja jo pienestä pitäen olen osallistunut perheemme kymmenen ravitsemisalan toimipaikan pyörittämiseen. Lisäksi olen työskennellyt laajasti erilaisissa kahviloissa, pikaruokapaikoissa, ravintoloissa, suurkeittiöissä ja yökerhoissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Työkokemusta löytyy sekä salin että keittiön puolelta. Esimiehenä olen toiminut sadoille työntekijöille ja rekrytointiprosessit ovat vahvuuteni. 

Helsingin ensimmäinen Kebab-paikka Wanhassa Kauppahallissa.

Ravitsemisalan harrastuneisuus

Hyvä ruoka ja juoma ovat intohimoni. Autan kiireisiä ihmisiä tekemään sesongin mukaista, herkullista ja terveellistä ravintolatasoista kotiruokaa, jossa maistuu metsä. Opetan miten ammattilaisen vinkkejä voi hyödyntää ihan omassa keittiössä. Ruokaohjeillani säästää rahaa ja vaivaa. Vuodenajoittain ilmestyvä e-resepti-opas on heti ladattavissa ja käytössä. 

Hyvä ruoka ja juoma ovat elämäni suola.

Hallitusammattilainen

Osaamistani on ollut käytössä monissa yritysten ja yhdistysten johto- ja kehitystyöryhmissä. Olen osallistunut aktiivisesti mm. Helsingin kaupungin Yrityspalvelut-yksikön kehitystyöhön, ideoin ja palvelumuotoilin kokonaan uusia palvelukokonaisuuksia. Omaan laajat verkostot niin yksityiselle kuin julkiselle puolelle. Hallitusammattilaisena vaikutan yritysten johtoryhmissä ja hallituksissa.

Valitse työ, jota rakastat, niin sinun ei tarvitse tehdä päivääkään elämässäsi töitä

Kungfutse

Arvot

Rehellisyys

Olen suorapuheinen ja puhun totta, vaikka se ei aina mukavaa olisikaan. Asiakkaani arvostavat rehellisyyttäni, koska kanssani ei tarvitse esittää mitään. Yhdessä hyväksymme joskus karutkin tosiasiat ja mietimme miten liiketoimintaa voisi parhaiten kehittää. Haluan olla aina aito ja avoin.

Käytännönläheisyys

Asiakkaani kiittävät käytännönläheistä toimintatapaani. Annan heille aina realistisia konkreettisia ideoita, jotka on mahdollista toteuttaa. Toimintatapani perustuvat vahvasti käytännön esimerkkeihin eikä korkealentoiseen teoriaan. Minulla on monista asioista myös omakohtaista käytännön kokemusta, mikä osaltaan lisää luottamusta.

Iloisuus

Suhtaudun elämääni optimistisesti ja olen positiivinen luonne. Niinpä tartutan ihmisiin usein iloisuuttani. Se ei tarkoita, että tekisin työtä kepeästi, päinvastoin. Syvennyn aina antaumuksellisesti asiakkaideni haasteisiin ja ongelmiin, mutta teen sen hymyssä suin. Maailmassa on niin paljon negatiivisuutta ja pahaa, että pieni pilke silmäkulmassa ei ole kenellekään pahasta. Sosiaalisuuteni pääsee kukoistamaan uusia ihmisiä kohdatessani.

Tule asiakkaana, lähde ystävänä!

MALINA PURSIAISEN SUOSITTELUT

Malina Pursiainen on osoittanut jo nuorena rohkeutta lähtemällä suoraan koulunpenkiltä kahvila-ravintolayrittäjäksi ja toimimalla heti työnantajana. Helsingin Yrittäjänaisissa Malina on ollut aktiivinen ja luotettava toimija. Hän on myös energinen ja syttyy nopeasti uusille asioille. Malinalla on laajat verkostot ja hän on tehnyt aktiivisesti vaikuttamistyötä eduskunnassa mm. ”naisyrittäjien vauvalaskun” tasaamisen edistämiseksi. Malina on yrittäjyyden huippuammattilainen, jolla on erinomaiset ihmissuhdetaidot ja kyky tulla toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa.

Seija Estlander, puheenjohtaja, Suomen Yrittäjänaiset

Malina Pursiaisella on vankkaa kokemusta yrittäjyydestä, minkä lisäksi hän on tukenut toistatuhatta yrittäjää alkuun omalla yrittäjäpolullaan. Malina juonsi taidokkaasti Elinkeinopäivän 2016.

Pia Pakarinen, apulaispormestari, Helsingin kaupunki

Malina Pursiainen on mielestäni todellinen kahvila-ja ravintola-alan guru. Sain häneltä nipun toteuttamiskelpoisia ideoita yritystoimintani kehittämiseen. Malina neuvoi minulle sellaisia asioita, joita oppikirjoista ei voi lukea. Lämpimät suositteluni!

Kimi Valtonen, toimitusjohtaja, Terveyskahvilat Oy

Olen haastatellut Malina Pursiaista moneen yrittäjyyttä käsittelevään artikkeliin. Hän on helposti lähestyttävä ja selkeäsanainen asiantuntija, jonka osaamisesta on ollut paljon hyötyä sekä toimittajan että lukijoiden tietopankkina. Hänen pitkäaikainen kokemuksensa yrittäjyydestä ja sen parissa työskentelemisestä näkyy ja kuuluu. Suosittelen Malinan palveluita hyvillä mielin kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille!

Terhi Pääskylä-Malmström, toimittaja ja yrittäjä, Svalbo Communications Oy

Perustaessani kätilö-ja doulapalveluita tarjoavan yritykseni osallistuin ensin Malina Pursiaisen pitämälle alkaville kätilöyrittäjille suunnatulle luennolle. Siitä innostuneena hakeuduin henkilökohtaiseen konsultaatioon. Neuvonta ja ohjaus on koko ajan ollut erittäin ammattitaitoista, ihmisläheistä ja helposti ymmärrettävää – mikä on ollut minulle tärkeää, koska kaikki on, näin ensimmäistä yritystä perustaessa uutta. Malina on kertonut suoraan ja rehellisesti asiantuntijana mielipiteensä, jos esimerkiksi joku idea ei ole kuulostanut taloudellisesti kannattavalta. Malina on ihanan positiivinen ja innostava persoona, parempaa yrityskonsulttia en olisi voinut toivoa. Suosittelen lämpimästi Malina Pursiaisen palveluita muillekin!

Krista Katainen, kätilö, doula ja imetysohjaaja, Kolmen Sydämen Kätilö

Malina Pursiainen toimi yrityskonsulttina perustaessani joogayritystäni ja voin sydämellisesti suositella häntä kaikille. Hän on neuvoissaan napakka ja käytännöllinen ja samalla myös inspiroiva ja kannustava. Aloittava yrittäjä kohtaa suurimmat haasteensa usein juuri uusien käytäntöjen ja velvollisuuksien jopa termien opettelussa. Tässä koin saaneeni hyödyllistä ja selkeästi etenevää opastusta. Toisaalta Malina osasi sopivasti keventää ja nähdä vision tulevasta yrityksestäni jopa suurempana kuin itse olin uskaltanut ajatella. Malinan oma yrittäjätausta näkyy hänen konsultaatiossaan ja hänellä on hyvä käytännön kuva yrittäjän todellisesta arjesta.

Maarit Nevanperä, joogayrittäjä, Toiminimi Maarit Nevanperä

Malina Pursiaisen kanssa asioita tehdään, eikä meinata. On ollut mahtavaa työskennellä yhdessä yrittäjämaailmassa. Aito halu auttaa ja kyky nähdä, missä palveluja tarvitaan ja osata taidolla ja karismalla toteuttaa niitä, on tosi hieno juttu.

Kaisa Välivehmas, perustaja, Uniikkiura Oy

Malina Pursiaisen olen tuntenut sellaiset 15v, ja juttelu Malinan kanssa on aina yhtä innostavan yrittäjähenkistä. Innostuminen luo innostumista, ja siksi kanssakäyminen Malinan kanssa onkin aina mukavaa. Vastuuntuntoa, energiaa ja innostumista. Siitä on Malina tehty.

Heikki Karu, sarjayrittäjä ja asuntosijoittaja

Hans Välimäki pistää Kuppilat Kuntoon, Malina Pursiainen laittaa Kahvilat Kasvuun.