Palvelut

RAVITSEMISALAN JA YRITTÄJYYDEN KOULUTUS, LUENTO TAI WORKSHOP

hinta tarjouksen mukaan

Ravintola-alan kouluttajana vahvuuteni ovat ravitsemisalan käytännön kokemus, omakohtainen kahvila-ravintolayrittäjätausta ja laaja-alainen osaaminen alalta. Minulla on innostava ja positiivinen ote opetustyössä. Olen luennoinut mm. seminaarissa ”Elintarvikealan onnistumisia, epäonnistumisia ja verkostojen merkitys”, Sibelius Akatemian avoimessa yliopistossa ja Uusyrityskeskus NewCo Helsingin ”Ravintolan ja kahvilan perustajan päivässä”. Olen hyvin käytännönläheinen, selkosanainen ja käytän paljon eläviä esimerkkejä värittämään koulutuksiani. Saan ihmiset kiinnostumaan aiheesta ja osallistumaan aktiivisesti. 

Suosituimmat koulutukseni ovat:

  • Ravintolan ja kahvilan perustaminen
  • Kahvilan ja ravintolan liiketoiminnan kehittäminen
  • Kahvila-ravintolan kannattavuus
  • Myyntipuhe workshop
  • Henkilökunnan motivointikoulutus

Malina Pursiainen kehitti Ylöjärven Liikuntakeskuksen kahvilatoimintaa aktiivisella ja innostavalla tavalla! Hän sai porukan todella hyvin mukaansa. Koko prosessi ja siihen liittyvät aineistot ovat selkeitä ja käyttökelpoisia.

Tommi Alanen, toimitusjohtaja, Arkta Kiinteistöt Oy

KAHVILAN JA RAVINTOLAN KEVYTKONSULTOINTI

alk. 680,00 € + Alv 24%

Tulen kahvilaasi, ravintolaasi, baariisi, pizzeriaasi tai yökerhoosi tutustumaan paikan päälle. Näen heti mikä mielestäni toimii ja mitä uusia asioita olisi syytä kokeilla. Kehittämisen tarve voi olla hyvin yleisellä tasolla, kuten halutaan lisää myyntiä tai hyvin täsmällinen esimerkiksi miten mitoittaa henkilöstö oikein. Haastattelen, havainnoin, ideoin ja kehitän liiketoimintaasi yhdessä kanssasi parin tunnin ajan. Kirjaan loistavat ajatuksemme ylös ja kirjoitan niiden pohjalta pikimmiten kehittämissuunnitelman, joka toimii yrityksesi liiketoiminnan kehittämisen ”to do”-listana. Kevytkonsultointi on ketterämpi, kevyempi ja nopeampi vaihtoehto kuin syvällinen konsultointi.

KAHVILAN JA RAVINTOLAN KONSULTOINTI

alk. 1 490,00 € + Alv 24 %

Kahvilan ja ravintolan konsultointipaketti menee syvemmälle kuin kevytkonsultointi. Kyseessä on konsultointipaketti, jossa käytännönläheisesti parannetaan kahvila-ravintolan kannattavuutta ja kilpailukykyä tai keskitytään liiketoiminnan kasvun ja laajentumisen konkreettisiin toimiin. Konsultointi alkaa mystery shoppingilla ja yksilöllisellä alkukartoituksella, jossa asetetaan selkeät tavoitteet ja tarkka aikataulu. Konsulttina perehdyn kahvila-ravintolan asiakirjoihin, henkilökuntaan, kannattavuuteen ja markkinointitoimenpiteisiin. Haastattelen, havainnoin, tutkin, selvitän ja lasken. Käytössäni on laaja asiantuntijaverkosto, jota luonnollisesti hyödynnän. Kirjoitan kattavan konsultointiraportin, joka sisältää liiketoiminnan kehittämisehdotuksen. Tavoitteena on antaa konkreettista apua, miten kahvila-ravintola voi parantaa kilpailukykyä ja lisätä myyntiä tai mitkä ovat seuraavat laajentumisen askeleet. Olen kahvila-ravintolan kasvun ja kehityksen asiantunteva kumppani. 

Kahvila-ravintolan liiketoiminnan kehittäminen

Asiakkaani on toiminut reilun vuoden verran kahvila-ravintolayrittäjänä. Hän halusi saada lisää myyntiä, uusia ideoita ja kustannukset kuriin. Tein hänelle selkeät tavoitelaskelmat ja ideoin roppakaupalla uusia palveluita ja tuotteita. Muutoksilla kahvila-ravintola saatiin kannattavaksi ja yrittäjä oli tyytyväinen uudistuksiin.

Kahvila-ravintolan laajentuminen

Asiakkaani on pitänyt menestynyttä kahvila-ravintolaa viisi vuotta ja hänelle tarjoutui mahdollisuus avata toinen toimipaikka toiseen kaupunkiin. Autoin häntä kirjoittamaan ja tekemään perusteellisen liiketoimintasuunnitelman laskelmineen. Näin hän sai pankista riittävän alkurahoituksen. Aikataulutimme hankkeen, kartoitimme riskit ja teimme yksityiskohtaisen markkinointisuunnitelman. Yrittäjä lähti luottavaisin mielin avaamaan uutta kahvila-ravintolaa ja eteni muutoksessa ennalta harkituin askelmin.

Malina, olet todella rautainen ammattilainen sparraamaan ja tarkastelemaan epäkohtia. Tuot selkeästi ja kannustavasti esille ne asiat missä muutosta kaivataan. Yrittäjä onnistuu näkemään avullasi kokonaisuuden selkeämmin. Se, että puolen vuoden päähän ehdotat vielä puhelinpalaveria, kertoo siitä, että olet aidosti kiinnostunut tietämään onnistuuko yritys etenemään kohti asettamiaan tavoitteita. Kiitos yhteistyöstä!

Elina Loukes, yrittäjä, Design kahvila ALKU Oy

KAHVILAN JA RAVINTOLAN TUPLAKONSULTOINTI

hinta tarjouksen mukaan

Isoille ravitsemisalan yrityksille, yhtiöille, liikelaitoksille, järjestöille ja organisaatioille ympäri Suomen tarjoan Koutsit Group Oy:n bisneskoutsin Markus Apulin kanssa yhteistyössä kahvila-ja ravintola-alan konsultointia ja koulutuksia. Räätälöimme palvelun täysin asiakkaan toiveiden mukaan ja autamme ratkaisemaan mahdolliset haasteet innovatiivisella otteella. Pystymme esimerkiksi rakentamaan osittain digitaalisen koulutusohjelman vaikka yrityksen henkilöstön perehdytykseen, motivaation nostamiseen tai jatkokoulutukseen liittyen. Myös kokonaisvaltaiseen liiketoiminnan kehittämiseen tarjoamme ratkaisuja. Olemme huippuja niin kahvila-ja ravintolasektorilla kuin baari-ja yökerhopuolella. Syvää markkinatuntemusta meiltä löytyy ennenkaikkea sekä pääkaupunkiseudun että Vaasan alueelta.

Konsultointi tuplana, kiitos!

KAHVILAN JA RAVINTOLAN MANUAALIN KIRJOITUS

hinta tarjouksen mukaan

Monessa kahvilassa ja ravintolassa ei ole lainkaan kirjallista työnohjeistusta eli manuaalia henkilökunnalle. Tällöin toiminta on haastavaa, kun työntekijät tekevät asioita eri tavalla ja tasalaatuisuus on hankala saavuttaa. Henkilökunta ei mielellään hakeudu toimipaikkoihin, joissa puuttuvat yhteiset pelisäännöt. On tärkeää tietää mitä tehdään ja miten toimitaan missäkin tilanteessa. Manuaalin kirjoitus on suuri urakka monelle yrittäjälle. Moni ravintoloitsija osaa ajatuksen tasolla sanoa, miten asiat tulisi hoitaa, mutta monen on hankalaa tarttua kynään ja tuottaa selkeä kirjallinen ohjeistusopas. Kirjoitan ravitsemusliikkeellenne täysin räätälöidyn manuaalin, jota pystytte jatkossa helposti itse päivittämään. Hyvin laaditut kirjalliset ohjeistukset helpottavat myös uusien työntekijöiden perehdytystä ja parantavat yrityksen kannattavuutta.

Uudistimme Malina Pursiaisen ohjauksella kahvion toimintaa ja loimme työntekijöille tarkan manuaalin työnohjaukseen. Malinan ammattitaidon asiosta, meillä hyödynnetään manuaalia työskentelyssä päivittäin. Projekti onnistui hienosti ja pysyimme sovituissa deadlineissa. Suosittelen lämpimästi

Magdalena Koskela, Ylöjärven Liikuntakeskuksen asiakaspalveluvastaava, Fressi Ylöjärven vt. Keskusvastaava

KAHVILAN JA RAVINTOLAN TULOSLASKELMAN TUNNUSLUVUT TUTUIKSI

alk. 680,00€ + Alv 24 %

Kahvilan ja ravintolan pitämisessä on niin monta eri osa-aluetta, jotka tulisi kaikki hallita täydellisesti. Myyntiä voi olla vaikka kuinka paljon, mutta siitä huolimatta ravitsemisalan yritys tekee tappiota. Monesti kahvila-ja ravintola-alan yrittäjät ovat ammattitaitoisia ja osaavia juoman, ruuan, palvelun ja henkilöstön suhteen. Mutta moni omistaja ei ymmärrä luvuista paljoakaan ja on vaikea tietää missä pitäisi säästää, mitä pitäisi kehittää ja miten. Autan toimivia ravitsemisalan yrittäjiä tulkitsemaan yrityksen nykyisiä tilitoimiston tuottamia tase-ja tuloslaskelmia ja avaan numerot ”rautalangalla” yksinkertaisiksi. Teen ravitsemusliikkeelle selkeät ja helposti ymmärrettävät tavoitelaskemat tulevaisuuudelle. Näin kahvila-ja ravintola-alan yrittäjän on helppoa pitää jatkossa kaikki langat käsissään, ymmärtää numerot ja tuottaa tulosta.

Uutena yrittäjänä ravintola-alalla alku on ollut varsin jännittävää aikaa. Malinan tapaaminen korjasi hetkessä hienoisen itseluottamuksen puutteen. Kävimme yhdessä läpi toiminnan tunnusluvut ja hyvät kehitysideat saivat tuulta purjeisiin. Malttamattomana odotan, että on aika tavata hänet uudelleen ja peilata toimintaamme ja ideoitamme.

Milka Kalmanlehto, toimitusjohtaja, Ravintola Rugosa

KAHVILA-RAVINTOLAYRITTÄJÄN SIJAISPALVELU

alk. 1 490,00 € + Alv 24 %

Haluaisitko yrittäjä irtautua viikoksi kahvila-ravintolastasi ja lähteä rentouttavalle lomalle vaikka ulkomaille? Nyt se on mahdollista. Jätä kahvila-ravintolasi minun vastuulle niin hoidan kaikki yhdessä ennalta sovitut käytännön työsi. Vastaan yrityksesi liikkeenjohdosta ja konkreettisista päivittäisistä toimista. Leivon herkut, kokkaan lounaat, palvelen asiakkaat, johdan henkilökuntaasi, hoidan mahdolliset sairaustapaukset, käyn tukussa, toimin anniskeluvastaavana, otan tilaukset vastaan, kirjoitan tarjoukset, lähetän laskut ja teen tilitykset. Pyöritän loistavasti kahvila-ravintolasi liiketoimintaa ja voit keskittyä ilman huolen häivää lomailuun. Olen kahvila-ravintolayrittäjän sijaisena luotettava ja rautainen alan ammattilainen. Pyydä tarjous niin räätälöin tarpeisiisi sopivan paketin.

KAHVILA-JA RAVINTOLAYRITTÄJÄN VOIMAVARAVALMENNUS

Tuntihinta 80,00€ + Alv 24% eli yhteensä 99,20€

Ravitsemisalan yrittäjyys ei aina ole ruusuilla tanssimista. Yrittäjän henkiset voimavarat ovat toisinaan vähissä, kun on kiirettä, paineita, stressiä tai huolia. Henkilökohtaisen elämän ongelmat heijastuvat usein suoraan liiketoimintaan. Joillekin voi taas käydä niin, että äkillinen menestys sekoittaa pään ja mikään ei enää tunnu miltään. Muutokset elämässä voivat olla hyvinkin rajuja. Haasteita kohdatessa ei kannata jäädä yksin vaan hakea ulkopuolista apua. Olen kahvila-ravintola-yrittäjänurani varrella kohdannut itse monia ongelmia ja selättänyt ne. Tarjoan henkilökohtaista voimavara-valmennusta, jossa avaamme elämäntilanteesi ja etsimme parhaat ratkaisut. Vertaistuki ja keskustelu kokeneen henkilön kanssa auttavat usein jäsentämään asiat. Sanotaanhan, että yrittäjää ymmärtää parhaiten toinen yrittäjä. Joskus yksikin tapaaminen voi auttaa pois pahimmasta suosta. Tapaamiset pidetään Malifood Oy:n toimistolla Espoon Lintuvaarassa höyryävän luomuteekupposen kera. Jos haluat tavata muualla, lisätään matkakulut palvelun hinnan päälle. Jos välimatkamme on liian pitkä, voimme kommunikoida WhatsAppin välityksellä. Ennen palvelun ostamista varmista minulta sähköpostilla malina@malifood.fi että olen varmasti Suomessa enkä reissun päällä. Palvelun voit ostaa suoraan Malifood Oy:n verkkokaupasta tai sitten ottamalla minuun yhteyden. Tässä oiva lahjakortti-idea vaikka pukinkonttiin tarvitsevalle. 

MYYNTIPUHEEN SPARRAUS

49,00 € (sis. Alv 24 %)

Haluatko tekemääsi myyntipuheeseesi palautteeni helposti? Videoi esittämäsi myyntipuhe älypuhelimella ja lähetä video WhatsAppin välityksellä minulle katsottavaksi. Lähetän kolmen vuorokauden kuluessa sinulle WhatsAppissa viestinä palautteeni ja mahdolliset kehitysehdotukseni.

Tuntui kivalta, kun Malina aidosti kuunteli ideani ja antoi vinkkejä myyntipuheeseeni. Hän myös hienosti kommentoi sitä mikä oli hyvää ja sai sopivasti rivien väliin myös niitä asioita, joissa voisin tsempata. Arvostava asenne loi molemminpuolisen kunnioituksen.

LIIKETOIMINTASUUNNITELMAN SPARRAUS-JA KIRJOITUS

alk. 680,00 € + Alv 24 % ja alk. 1 480,00 € + Alv 24 %

Liiketoimintasuunnitelman kirjoittaminen on ensimmäisiä työvaiheita oman kahvila-ravintolan perustamisessa. Liiketoimintasuunnitelmassa on tekstiosio, jossa käsitellään käytännön tasolla mahdollisimman laajasti avattavaan ravitsemusliikkeeseen liittyviä asioita. Tekstiosion pohjalta laaditaan laskelmat, joita ovat ainakin rahoitus-, kannattavuus- ja myyntilaskelmat. Hyvän ja realistisen liiketoimintasuunnitelman avulla alkava yrittäjä voi hakea ulkopuolista rahoitusta esim. pankista tai Finnverasta, anoa TE-palveluiden myöntämää starttirahaa, vakuuttaa mahdolliset vuokranantajat kannattavuudesta ja hakeutua halutessaan alueellisen Uusyrityskeskuksen yritysneuvontaan. 

Liiketoimintasuunnitelman sparrauspalvelussa käyn läpi itse kirjoittamasi liiketoimintasuunnitelman ja teen sinne muutosehdotuksia. Usein laskelmissa löytyy paljon korjattavaa. Mahdollisuuksien mukaan vierailemme tulevassa ravitsemusliikkeessäsi. Palvelun hinta on alkaen 680,00€ + Alv 24%. 

Jos haluat loistavan liiketoimintasuunnitelman, kirjoitan sen sinulle kokonaan alusta asti haastattelusi ja kahvila-ravintolavierailun pohjalta. Liiketoimintasuunnitelman kirjoituspalvelun hinta on alkaen 1 490,00€ + Alv 24%. Olen urani varrella lukenut toistatuhatta liiketoimintasuunnitelmaa, joten kokemuksestani tiedän, mikä on hyvä LTS ja millaisella suunnitelmalla irtoaa ulkopuolinen rahoitus. Youtubeen olen tehnyt liiketoimintasuunnitelman tekemisen opetusvideot, joilla on jo yli 200 000 katselukertaa. Tärkeää on tehdä mahdollisimman hyvät ja realistiset alkusuunnittelmat, mitkä mahdollistavat kannattavan liiketoiminnan.

KAHVILA-RAVINTOLAN PERUSTAJAN WORKSHOP

298,00 € (sis. Alv 24 %)


Haaveiletko kahvila-ravintolan perustamisesta? Tule huippuasiantuntijan järjestämään workshopiin saamaan kaikki tarvittava tieto alan ammattilaiselta. Tilaisuudessa käydään kahvila-ravintolan avaamiseen liittyviä asioita pienryhmässä läpi ja työstetään oman tulevan ravitsemisliikkeen liiketoimintasuunnitelmaa. Seuraava workshop pidetään keskiviikkona 24.3.2021 klo 17-20 Espoon Lintuvaarassa. Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja tarkempiin tietoihin Kahvila-ravintolan perustajan workshopin sivuilla.

KAHVILA-RAVINTOLAN PERUSTAJAN PUHELINNEUVONTA

186,00 € (Sis. Alv 24%)

Joskus kahvila-ravintolayrittäjäksi aikovalla on tarvetta vain pikaiselle konsultaatiolle, mielessä on yksi tai kaksi pulmaa, mihin tarvitaan nopeasti ratkaisua tai apua. Pikakonsultaatio on kuin ”yrityslääkärillä” käynti ja se hoidetaan WhatsAppilla. Lue lisää aiheesta Pikakonsultointi 60 min. puhelimitse.

YRITYSTAPAHTUMAN JUONTO

hinta tarjouksen mukaan

Juonnan ammattitaitoisesti ja positiivisesti yrityksenne tai organisaationne tapahtuman. Tarvittaessa rakennan kanssanne tilaisuuden ohjelman ja hoidan paikalle tarvittavan tekniikan, minulla on kontakteja innovatiivisiin ratkaisuihin. Olen juontanut mm. Helsingin kaupungin Elinkeinopäivän 2016, Helsingin Yrittäjien & Uudenmaan TE-palveluiden & NewCo YritysHelsingin Yrittäjäverkon yrittäjien verkostoitumistilaisuudet vuosina 2014-2017 ja Helsingin kaupungin elinkeino-osaston strategiapäivät 2016. Pystyn luomaan tilaisuudestanne ammattitaitoisen ja ikimuistoisen. 

Malina Pursiainen on valovoimainen ja innostava esiintyjä. On ollut ilo ideoida ja toteuttaa hänen kanssaan erilaisia verkostoitumistilaisuuksia uusille yrittäjille. Niistä tunnetuin on Yrittäjäverkko, josta loimme yhdessä brändin!
Malinalla on kyky lähestyä asiakkaita ja kollegoja lämpimästi ja kunnioittavasti. Hän on samalla sekä innostava motivaattori että kriittinen yritysneuvoja – todellinen asiantuntija!

Riitta Ylätalo, asiantuntija, KTM, Uudenmaan TE-toimisto, Alkavien yrittäjien palvelut

HALLITUSAMMATTILAINEN

hinta tarjouksen mukaan

Annan osaamistani projekteihin, palvelumuotoiluun, yritysten kehittämistyöhön ja kansainväliseen kasvuun tähtääviin Start-up yrityksiin. Olen istunut lukuisissa suurien ja pienempien yritysten ja yhdistysten hallituksissa, johto- ja ohjausryhmissä päättämässä ja ideoimassa. Olen toiminut mm. Helsingin Kokoomusyrittäjien puheenjohtajana, Keski-Helsingin Yrittäjien 1. varapuheenjohtajana ja Helsingin Yrittäjänaisten rahastonhoitajana. Jäsenenä olen toiminut Etelä-Suomen Hotelli- ja Ravintolayrittäjät ry:n johtokunnassa, Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkintojen tutkintotoimikunnassa, Koillis-Helsingin Yrittäjien hallituksessa, Rauha Hasselblattin rahastotoimikunnassa ja Helsingin Yrittäjien Yrittäjyyskasvatustyövaliokunnassa. Kokeneena hallitusammattilaisena suoriudun nopeasti vaativista tehtävistä ja säästän kallista aikaanne. Monipuolisesta kokemuksestani ammennan vaikeisiinkin kysymyksiin käytännönläheisen ratkaisun helposti.

Olemme perustaneet aikoinaan kokonaan uuden Keski-Helsingin Yrittäjien yhdistyksen, jonka johtoon jäsenet valitsivat minut ja Malina Pursiaisen. Malinan kanssa on mukavaa ja helppoa tehdä yhteistyötä, hän on kokenut hallitustyöskentelyssä. Malina Pursiainen on luotettava, ystävällinen, reipas ja aikaansaava. Hän suhtautuu yrittämiseen intohimoisesti, pitää yrittäjien edunvalvontaa tärkeänä ja tulee hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa.

Seppo Tuovinen, yrittäjä, AVAS-Apuvälineet Oy