Kespron Budjetointipäivä

Toimin kouluttajana Kespron Budjetointipäivissä ja kerron mistä konseptissa on oikein kyse ja kenelle koulutus on tarkoitettu.

Koulutan Kespron Budjetointipäivissä.

Monissa ravintoloissa ja kahviloissa budjetointi on hoidettu huonosti

Valitettavan monissa -etenkin pienissä- ravintoloissa ja kahviloissa budjetointi on hoidettu huonosti tai sitä ei tehty ollenkaan. Yhtenä syynä on se, ettei budjetoinnille tai liiketoiminnan kehittämiselle ole aikaa. Monet ravintola-ja kahvila-alan esimiehet ja yrittäjät joutuvat tekemään tällä hetkellä suorittavaa työtä, koska alalla on paikoin huutava työvoimapula.

Uskallan väittää, että monilta ravintola-alan yrityksiltä puuttuu tulosbudjetti sen takia, ettei sitä yksinkertaisesti osata tehdä. Monelta pienemmältä ravintola-alan toimijalta puuttuu osaamisen lisäksi välineet sen tekoon.

Moni ravintola-alan yritys ei osaa tai ehdi tehdä tulosbudjettia.

Kespro on kehittänyt tulosbudjetoinnin työkalun

Tunnetusti kaupan alalla budjetointi on hoidettu paremmin kuin ravintola-alalla. Kesprolla on valtavasti osaamista ja kokemusta kaupan alan budjetoinnista. Kespro on nyt kehittänyt toimivan ravintolan ja kahvilan tulosbudjetoinnin työkalun ja he haluavat tarjota sen ravintola-alan asiakkailleen helpottamaan budjetoinnin haasteita.

Kespro on kehittänyt toimivan tulosbudjetoinnin työkalun.

Marraskuussa 2021 järjestettiin Kespron Budjetointipäivän pilotti

Kespro halusi löytää yhteistyökumppaniksi ravintola-alan asiantuntijan, joka hoitaisi tulosbudjetoinnin työkaluun liittyvän opastuksen ja koulutuksen omille asiakkailleen. Kespron edustajat ottivat minuun yhteyttä viime vuonna ja lähdimme yhdessä rakentamaan Kespron Budjetointipäivän ohjelmaa ja sisältöä. Viime vuoden 2021 marraskuussa järjestimme ensimmäisen pilottikoulutuksen Helsingissä Kespron K-Kampuksella. Tilaisuus sai todella lämpimän vastaanoton ja kaikki osapuolet olivat erittäin tyytyväisiä päivään ja konseptiin. Siitä alkoi hedelmällinen yhteistyöni Kespron kanssa.

Yritykseni Malifood Oy on Kespron yhteistyökumppani Kespron Budjetointipäivissä.

Syksyn 2022 Kespron Budjetointipäivän koulutukset

Tämän vuoden keväällä olen ehtinyt kiertää kouluttamassa kolmessa eri kaupungissa ja nyt syksyllä 2022 jatkan Kespron Budjetointipäivän koulutuksia ympäri Suomea. Ohessa syksyn Kespron Budjetointipäivät ja paikat:

10.10. Lahti (Foodsteri Kespro Lahti noutotukku)

12.10. Helsinki (Foodsteri K-Kampus)

1.11. Turku (Kårkafe Arken)

2.11. Kuopio (Ravintola Isä Camillo)

8.11. Rovaniemi (Kespro Rovaniemi noutotukku)

9.11. Oulu (Kespro Oulu noutotukku)

Kespron Budjetointipäivän Helsingin koulutuspaikkana toimii K-Kampuksen Foodsteri Kalasatamassa.

Kespron Budjetointipäivän sisältö

Kespron Budjetointipäivän sisältö on monipuolinen. Pidän alussa pohjustuksena päivän aiheelle lyhyen luennon aiheesta ravintolan kannattavuus. Vastaan luennossani kysymykseen: ”Miksi budjetointi on tärkeää?”. Tulosbudjetin täyttämisen jaamme kolmeen eri osioon ja jokaiseen niistä on varattu hyvin aikaa. Budjetointipäivän lomassa keskustelemme ja jaamme kokemuksia. Osallistujat ovat olleet ihanan aktiivisia.

Kespron Budjetointipäivissä on mukana aina myös Kespron alueen edustaja/t. On ollut kerrassaan mahtavaa tutustua mukaviin kesprolaisiin ympäri Suomea. Kespron Budjetointipäiviin kuuluu aina ruhtinaalliset tarjoilut. Herkuttelemme aamiaisen, lounaan ja iltapäiväkahvien merkeissä.

Kespron Budjetointipäivän lounaan alkukeitto Tampereella keväällä 2022 oli todella herkullinen.

Tässä ajassa kannattaa ehdottomasti osallistua Kespron Budjetointipäivään

Ukrainan sota, kallistuneet raaka-aineet, polttoaineen hinnan nousu ja mahdollisesti hyvinkin kallis talvisähkö tuovat epävarmuutta ja lisäkustannuksia varmasti lähes jokaiselle ravintola-ja kahvila-alan yritykselle. Nyt jos koskaan kannattaa alan yrittäjien, omistajien, ravintola- ja vuoropäälliköiden ja myös muun henkilökunnan oppia tekemään toimipaikkansa tulosbudjetti ja osallistua Kespron Budjetointipäivään.

Kespron Budjetointipäivän maittavaa juomaa Helsingissä syksyllä 2022.

Kespron Budjetointipäivä on saanut loistavan hyvää palautetta

Tähän asti Kespron Budjetointipäivä on saanut osallistujilta ja järjestäjiltä loistavan hyvää palautetta. Osallistujat ovat oppineet käyttämään työkalua ja saaneet tehtyä toimipaikalleen mahdollisimman realistisen tulosbudjetin, jota on tarvittaessa helppo päivittää. On niin suuri ilo olla näissä päivissä mukana. Julkaisen Kespron luvalla erään asiakkaan antaman palautteen:

”Hyvä persoona vetämässä koulutusta. Loistava työkalu budjetoinnin tekemistä varten.”

Minä Malina Pursiainen toivotan Sinut tervetulleeksi Kespron Budjetointipäivään!

Toivottavasti nähdään Kespron Budjetointipäivillä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *