Miten saada kahvila-ravintola kannattavaksi?

Monilla yrityksillä on tilikausi kalenterivuosi ja niinpä näin vuoden viimeisenä päivänä on ajankohtaista kirjoitella ravitsemusliikkeiden kannattavuudesta. 

Ravintola-alan haasteet 

Ravintola-ala on toisinaan hyvinkin haastava. Olen nähnyt urani varrella lukuisia kahvila-ravintoloita, jotka kamppailevat kannattavuuden kanssa. Kilpailua on paljon, kustannukset ovat korkeat, katteet ovat pienet, toimitilakustannukset ovat suuret ja ala on hyvin työvoimavaltainen. Joskus täysin itsestä riippumattomat tekijät, kuten sää, vaikuttavat kahvila-ja ravintolayrittäjien tulokseen.

Kahvilan pitäminen voi olla haastavaa ja raskasta.

Top 10 listani Kahvila-ravintolan kannattavuuteen vaikuttaviin tekijöihin

 1. Suuret alkuinvestoinnit
 2. Suuret kiinteät ja muuttuvat kulut
 3. Suuret toimitilakulut
 4. Pienet yksikköhinnat
 5. Pienet katteet
 6. Suuri arvonlisävero esimerkiksi alkoholijuomissa
 7. Työvoimavaltainen ala
 8. Kova kilpailu
 9. Suuri hävikki ja varasto
 10. Pyhätyö-korvaukset
Autan kahviloita ja ravintoloita parantamaan kannattavuutta konsultoimalla.

Konsultointi ja ulkopuolinen apu

Monilla kahvila-ravintolayrittäjillä on taipumusta ”urautua” ja kulkea samoja polkuja vuodesta toiseen. Toisinaan omalle toiminnalle tulee sokeaksi. Muutosprosessin aloittaminen on vaikeaa eikä usein tiedetä mistä aloittaa. Monet kahvilanpitäjät ovat hyvin väsyneitä, kahvila-ravintolan avaaminen ja pyörittäminen on rankkaa. Töitä kannattavuuden parantamiseen on kuitenkin tehtävä paljon.

Kaikista tehokkain tapa saada kahvila-ravintola kannattavaksi ja kasvuun, on tietenkin alan asiantuntijan suorittama kahvila-ravintolan konsultointi. Myyn asiakkailleni kevytkonsultointia tai syvällisempää konsultaatiopalvelua. Ammattilaisena bongaan epäkohdat ja ongelmat yleensä heti. Kun kehitettävät kohteet on tiedossa, mietitään seuraavaksi ratkaisuja ja konkreettisia toteutustapoja.

Aina yrittäjällä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta henkilökohtaiseen maksulliseen konsultaatioon. Silloin voi miettiä muita mahdollisuuksia. Tarjoaisiko oman alueesi uusyrityskeskus tai yrittäjäjärjestö mahdollisesti ilmaiseksi neuvontaa? Olisiko hyödyllistä hankkia yrityskummi? Olisiko ravitsemisalan koulutuksista tai kirjallisuudesta apua?

Pidän kahvilan ja ravintolan liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä koulutuksia monissa organisaatioissa ja oppilaitoksissa.

”Kahvilan ja ravintolan liiketoiminnan kehittäminen”-koulutus

Pidän NewCo Helsingissä (Ensi Linja 1) torstaina 9.1.2020 klo 17-20 ”Kahvilan ja ravintolan liiketoiminnan kehittäminen”-koulutuksen. Luvassa on tehokas kolmen tunnin tiivis paketti ravitsemisalan yrittäjille liiketoiminnan kehittämiseen ja myynnin kasvattamiseen. Osallistujat tulevat tekemään omia oivalluksiaan. Koulutukseen mahtuu 30 nopeinta mukaan ja se on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen tapahtuu NewCon sivuilla

Koulutuksessa pohdimme mm:

 • Miten saat uusia asiakkaita ravintolaasi tai kahvilaasi
  ja kassakoneen kilisemään? 
 • Mistä aloittaa kehittäminen ja muutos?
 • Missä asioissa kannattaa säästää ja mitä kuluja ei tule karsia?
 • Miten pitää omasta jaksamisesta huolta ja motivoida henkilökuntaa? 
Olen kirjoittanut suositun e-oppaan kahvila-ravintoloiden kannattavuudesta.

”Kahvila-ravintola kannattavaksi” e-opas

Haluan auttaa mahdollisimman monia kahvila-ravintoloita valtakunnallisesti. Olen kirjoittanut 42-sivuisen e-oppaan ”Kahvila-ravintola kannattavaksi”. E-opas auttaa toimivia kahvila-ja ravintola-alan yrityksiä parantamaan kilpailukykyään. Opas sisältää runsaasti kysymyksiä ja haastaa miettimään miten asioita voisi tehdä paremmin. Kysymysten pohjalta voit miettiä vastauksiasi oman kahvila-ravintolasi liiketoiminnan kehittämiseen. Käytännönläheiset aiheet esitellään ytimekkäästi ja kauniit kuvat keventävät lukukokemusta. Fokus pidetään kokonaisuudessa, koska jokainen kahvila-ravintola on oma yksilönsä ja haasteet yleensä erilaiset. Mieti miten voit parantaa kilpailukykyäsi ja saada yrityksesi kasvuun. Oppaassa käydään myös kahvila-ravintolan myyntiin ja lopettamiseen liittyviä asioita läpi. Kerron mitä tulee huomioida yrityksen myyntikuntoon saattamisessa. Lupaan, että opas ei ole raskasta luettavaa ja teksti on helposti ymmärrettävää. E-oppaan tarkoitus on herätellä Sinua keksimään ratkaisut itse miten saat kahvila-ravintolasi kukoistukseen. Oppaan hinnan ja tarkemman sisällön löydät Malifood Oy:n verkkokaupasta. Olen myynyt oppaita jo lukuisia kappaleita ja palaute on ollut positiivista. 

Tammikuussa 2020 lanseeraan uuden verkkokurssin.

”Kahvila-ravintola kannattavaksi”-verkkokurssi 

Tammikuussa 2020 lanseeraan uuden ”Kahvila-ravintola kannattavaksi-verkkokurssin”. Rakennan parhaillaan verkkokurssia ja siitä tulee upea. Käytän verkkovalmennuksen pohjana kirjoittamaani ”Kahvila-ravintola kannattavaksi e-opasta”, joka muuten sisältyy verkkokurssin hintaan. Olen tehnyt lukuisia videoita, joissa kerron omakohtaisia kokemuksia ja esimerkkejä oikeasta elämästä. Verkkokurssi tulee toivottavasti toimimaan monen kahvila-ja ravintola-alan yrittäjän viimeisenä oljenkortena ja pelastaa ne kannattamattomuuden suosta menestykseen.

Tulkoon tulevasta yrityksesi tilikaudesta loistava ja tuloksesta voitollinen.

Oikein onnellista ja menestyksellistä uutta vuotta kaikille! 

Kiitos kuluneesta vuosikymmenestä ja ihanaa uutta vuotta 2020 kaikille! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *