Ravintolan ja kahvilan perustajan verkkokurssi

Kesäisin ravintolan ja kahvilan perustamisen koulutuksia järjestetään vähän ja alan oppilaitokset ovat suljettuina. Se on harmi, koska monilla olisi aikaa juurikin kesälomalla suunnitella oman tulevan ravintolan tai kahvilan liiketoimintaa. Jos haaveenasi on joskus avata oma ravitsemusliike, voi suunnittelutyöt aloittaa hyvin jo nyt, vaikka asia ei välttämättä vielä ole ajankohtainen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


Ravintolan ja kahvilan perustamiseen liittyy paljon asioita

Toimiessani yritysneuvojana NewCo YritysHelsingissä kuuden vuoden ajan neuvoin toimialasta riippumatta toista tuhatta alkavaa tai jo toimivaa yrittäjää henkilökohtaisesti. Tuolloin havaitsin, että ravitsemisala on kyllä yksi haastavimmista aloista, koska byrokratiaa ja kustannuksia on niin paljon. Aiemmin pohdin Miten saada kahvila-ravintola kannattavaksi? Koska asioita on niin paljon, ne on syytä pilkkoa osiin ja sisäistää yksi kerrallaan. Suunniteltavaa ja pohdittavaa riittää etukäteen ja vieläpä käytäntö tuo usein lisää mietittävää ja ratkottavaa. Olen toiminut lähes kymmenen vuoden ajan itsenäisenä kahvila-ja ravintola-alan yrittäjänä ja minulla on ollut viisi kahvila-ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Haluatko tietää miten sain ensimmäisen kahvila-ravintolani ja mistä siihen alkurahoituksen? Kerron mielelläni paljon omista kokemuksistani, missä olen onnistunut ja missä asiat menivät pieleen.


Ravintolan ja kahvilan perustajan verkkokurssi

Olen tehnyt aiemmin yksin käytävän Ravintolan ja kahvilan perustajan- verkkokurssin ja saanut siitä positiivista palautetta. 

”Minulla ei ollut mahdollisuutta ostaa Malinalta henkilökohtaista konsultaatiota, joten osallistuin verkkovalmennukseen. Se oli minulle oikea ratkaisu. Innostuin kurssista niin, että kävin sen kymmenessä päivässä. Videot olivat todella hyvät, Malina on niissä tosi asiantunteva ja mukava, ihan kuin hän olisi puhunut juuri minulle.” Naret Bun, tuleva catering-yrittäjä

Halusin kehittää tuota tekemääni verkkokurssia ja mietin, miten siitä saisi vuorovaikutteisen. Osallistujilla on kuitenkin aina kysymyksiä ja usein juuri keskustelu on kurssien parasta antia. Kesälomalla moni ei kuitenkaan tahdo lähteä mökkimaisemista koulunpenkille päiväkausiksi istumaan, vaan oppimisympäristö olisi syytä viedä sinne missä kukin kesäänsä viettää. 


”Kahvila-ravintolan perustaminen” e-opas ja kurssiosiot


Olen kirjoittanut loistavan ”Kahvila-ravintolan perustaminen” e-oppaan ja päätin käyttää sitä uuden vuorovaikutteisen verkkokurssini opintomateriaalina. Jokainen kurssiin osallistuva saa siis kurssin hinnalla oppaan itselleen. Kurssi koostuu seitsemästä kerran päivässä julkaistavasta osiosta, jotka pohjautuvat oppaaseen: 

Maanantai: ”Osaaminen ja kannattavaa liiketoimintaa”

Tiistai: ”Toimitila”

Keskiviikko: ”Tuotantovälineet”

Torstai: ”Tuotteet ja palvelut”

Perjantai: ”Markkinointi”

Lauantai: ”Henkilöstö”

Sunnuntai: ”Byrokratia, luvat, säädökset”


Suljettu Facebook-ryhmä

Vuorovaikutteisen kurssin toteutan Facebookissa suljettuna ryhmänä. Siellä on mahdollisuus keskusteluun muiden kurssilaisten ja minun kahvila-ja ravintola-alan konsultin ja kouluttajan Malina Pursiainen kanssa. Facebook-ryhmään julkaisen seitsemän päivän ajan tuottamiani videoita, linkkejä ja tehtäviä. Ryhmä säilytetään 60 vuorokauden ajan, joten keskusteluihin voi palata takaisin kahden kuukauden aikana. 

Tervetuloa mukaan! Ensimmäinen ryhmä starttaa heinäkuussa ja se pidetään 16.7.-22.7.2018. Katso edullinen kesätarjoushinta ja ilmoittautumisohjeet.


0 0
Feed