Miten rakennat loistavan myyntipuheen?

Autan toimialasta riippumatta yrittäjiä tai yrittäjiksi aikovia rakentamaan hyvän myyntipuheen. Kaikilta sen tekeminen ei välttämättä suju kylmiltään omin avuin luontevasti. Onneksi hyvillä neuvoilla ja myyntipuheen pitämisen harjoittelulla on mahdollista oppia ja kehittyä hyväksi myyjäksi.


Myyntipuhe koostuu monesta asiasta

Myyntipuheen rakenteen ja sisällön miettiminen on tärkeää. Myyntipuheessa on tultava kaikki asiakkaan kannalta oleelliset asiat esiin. Hyvän myyntipuheen pitäminen ei ole tuotteen tai palvelun tyrkyttämistä, vaan asiakkaan ongelman ratkaisemista. Henkilökohtainen suoramyynti on ehdottomasti yksi tehokkaimpia myyntikeinoja. Myyntipuheen tarkoitus on usein tehdä välittömästi kauppaa tai avata potentiaalinen asiakassuhde.


Tammikuu on hyvää aikaa ravitsemisalan yrittäjille myyntipuheen rakentamiseen

Monelle kahvila-ja ravintola-alan yrittäjälle tammikuu on yhtä piinaa, koska myynti on hiljaisempaa. Ihmiset tekevät monesti uudenvuoden lupauksia ja onnistuvatkin usein pitämään ne ainakin vuoden ensimmäisen kuukauden ajan. Monet laihduttavat jouluna kertyneitä ylimääräisiä kiloja pois syömällä omia terveellisiä eväitään eivätkä näin ollen asioi lainkaan lounasravintoloissa tai kahviloissa. Toiset haluavat alkuvuodesta rajata tiukasti alkoholinkäyttöään ja viettävät ”tipatonta tammikuuta”, jolloin kynnys lähteä baariin tai pubiin on korkea. Monet ovat ostelleet jouluksi lahjoja ja tuhlanneet niin paljon, että tammikuussa on säästettävä rahaa ja usein ensimmäinen säästökohde on juurikin ulkona syöminen tai kahvilassa käynti. Toki joillain ravitsemisalan yrityksillä menee hyvin tammikuussakin. Jos vaikka pitää kahvilaa kuntosalin tai liikuntakeskuksen yhteydessä, on asiakkaita liikkeellä tavallista enemmän ja he ostavat mieluusti esimerkiksi proteiinipatukoita ja urheilujuomia. Nyt jos koskaan on siis ravintola-alan yrittäjien loistava aika rakentaa yritykselleen loistava myyntipuhe ja lähteä tavoittelemaan uusia asiakkuuksia.


Mikä tekee minusta myyntipuheen rakentamisen asiantuntijan?

Paitsi, että rakastan itse myynti-ja neuvottelutilanteita, minulla on konkreettista asiantuntemusta aiheesta. Olen henkilökohtaisesti neuvonut toistatuhatta yrittäjäksi alkavaa ja jo toimivaa yrittäjää. Työskentelin yritysneuvojana Helsingin kaupungilla NewCo Helsingissä kuusi vuotta ja minut valittiin vuoden yritysneuvojaksi 2015. Osallistuin aktiivisesti Yrityspalvelut-yksikön kehitystyöhön ja loin uusia palveluja kuten MyyntiMyllyn. MyyntiMylly oli toimivien yrittäjien maksuton myyntipuheen workshop. Olen kuullut satojen yrittäjien myyntipuheita ja auttanut heitä rakentamaan niistä parempia. MyyntiMyllyssä sain itse arvokasta oppia siitä, mistä loistava myyntipuhe koostuu. 


”Malinan Myyntipuheen rakentaminen”-e-opas

Lanseeraan tässä nyt uusimman teokseni. Kirjoitin vuoden 2019 alkajaisiksi ”Malinan Myyntipuheen rakentaminen”-e-oppaan sillä ajatuksella, että se sopii kaikille yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville toimialasta riippumatta. E-oppaassa ohjeistan rakentamaan myyntipuheen yhdeksän pienen tehtävän avulla. Sisältö on tuotettu ytimekkäästi, tekstiä ei ole paljoa ja se on kevyt lukea ja helppo omaksua. Tiedän, että yrittäjille aika on rahaa ja asiat on pystyttävä tekemään nopeasti ja tehokkaasti. Voit ostaa e-oppaan saman tien verkkokaupastani tarjoushintaan 9,80€ (sis. Alv 24%) ja alkaa rakentamaan omaa myyntipuhettasi sen pohjalta heti. Jos markkinointi kiinnostaa laajemmin, olen kirjoittanut ravitsemisalan yrittäjille suunnatun ”Kahvila-ravintolan markkinointi”e-oppaan.

                                          

Myyntipuheen sparraus-palvelu

Jos haluat tekemääsi myyntipuheseesi palautteeni, se onnistuu helposti. Videoi esittämäsi myyntipuhe älypuhelimella ja lähetä video WhatsAppin välityksellä minulle katsottavaksi. Lähetän kolmen vuorokauden kuluessa sinulle WhatsAppissa viestinä palautteeni ja mahdolliset kehitysehdotukseni. Huomioi, ettei videosi kesto ylitä kolmea minuuttia. Myyntipuheen sparraus-palvelun hinta on 49,00€ (sis. Alv 24%) ja se ostetaan kätevästi Malifood Oy:n verkkokaupasta. Olen opiskellut esiintymistä Kallion ilmaisutaidon lukiossa. Suoritin aikoinani mm. puheilmaisun, kirjallisen ilmaisun ja näyttämöilmaisun kurssit kiitettävin arvosanoin. Kouluttajana tänä päivänä esiinnyn isojenkin yleisöjen edessä luontevasti. Näin ollen pystyn antamaan hyödyllisiä vinkkejä myös itse esiintymiseen myyntitilanteessa.

”Tuntui kivalta, kun Malina aidosti kuunteli ideani ja antoi vinkkejä myyntipuheeseeni. Hän myös hienosti kommentoi sitä mikä oli hyvää ja sai sopivasti rivien väliin myös niitä asioita, joissa voisin tsempata. Arvostava asenne loi molemminpuolisen kunnioituksen.”


Myyntipuheen rakentaminen-koulutus

Koulutan ja luennoin mielelläni myyntipuheen rakentamisesta. Kohderyhmäksi sopivat parhaiten toimivat ja/tai alkavat yrittäjät, aikuisopiskelijat tai myynnin parissa työskentelevät. Koulutuksen räätälöin aina tilaajan toiveiden mukaan. Lisää tarjoamistani koulutuspalveluistani voit lukea kotisivuiltani.

Syyskuussa 2018 vedin Helsingin Yrittäjänaisten tilaisuudessa ”Loistavan myyntipuheen pitäminen ja verkostoituminen”-koulutuksen. Olen ottanut alla olevan kursivoidun yrittäjä Kira Tiivolan kirjoittaman tekstin suoraan Helsingin Yrittäjänaisten kotisivuilta. Suosittelen muuten lämpimästi Helsingin Yrittäjänaisten jäsenyyttä Helsingin alueella toimiville naisyrittäjille. Olen ollut yhdistyksen jäsenenä toistakymmentä vuotta ja toiminut aikoinaan sen hallituksessa ja Rauha Hasselblattin rahastotoimikunnassa. Yhdistyksessä on aivan mielettömän ihania naisia ja verkostoituminen heidän kanssaan on antoisaa myös ihan bisneksen kannalta. Siellä olen monet kerrat pitänyt onnistuneesti oman myyntipuheeni.

”INPIRAATIOTA NAISYRITTÄJÄVERKOSTOSTA

Terveisiä "Loistavan myyntipuheen pitäminen ja verkostoituminen" -aamutilaisuudesta. Moni meistä varmasti samaistuu ajatuksiini inspiroivasta ja ajatuksia herättävästä aamusta. Aamu alkoi hyvinvointia hellivällä Metsän aamiaisella, johon kahvila-ja ravintola-alan konsultti ja kouluttaja Malina Pursiainen oli poiminut Suomen superfoodit, marjat ja sienet, itse. Lue lisää kouluttajastamme täältä http://malifood.fi/

Kun Malina oli jakanut oman yrittäjätarinansa hän jakoi meille omat vinkkinsä tuloksekkaan myyntipuheen rakentamiseen. Sen jälkeen oli itse käytännön vuoro: tilan täytti energisoiva puheensorina, kun pääsimme toteuttamaan omaa myyntipuhettamme speed dating -menetelmällä. 

On voimaannuttavaa, miten erilaisia yrittäjänaisia ja tarinoita samaan tilaan mahtuu! 

Tapahtumat, joissa pääsee tapaamaan muita naisyrittäjiä sekä laajentamaan verkostoaan ovat etujärjestötoiminnan ydintä. Tiedät, että et ole yksin: saat erinomaista tukea yrittäjäpolullasi.

Oli liiketoimintasi millä alueella tahansa, niin meitä kaikkia yhdistää yksi voima: yrittäjäsielu. Yrittäjää voi ymmärtää vain toinen yrittäjä ja voimme jokainen inspiroitua toinen toistemme yrittäjätarinoista. Kuin myös voimme kannustaa ja antaa toisillemme kiitosta hyvin tehdystä työstä ja menestyksestä.

Jokaisesta tapahtumasta jää sydämeeni lämpö. Koska olemme omiemme joukossa, on ajatusten ja mielipiteiden vaihto helppoa. Ja se vie meidät kaikki kohti tuloksellista liiketoimintaa.

Näin kauniisti kirjoitti jäsenemme 4.9.2018 koulutustapahtumasta inspiroituneena. Teksti terveysvalmentaja, hyvinvointibloggaaja, Kira Tiivola”

 

0 0
Feed