Kyyhkyn fileestä helposti gourmet-ruokaa

Sepelkyyhkyn, sorsalintujen ja karhun metsästysaika on alkanut. Mikä onkaan parempaan lihaa kuin villinä metsässä elänyt riistaeläin. Eläin on elänyt onnellisen elämän luonnollisessa elinympäristössään ja syönyt luonnonmukaista puhdasta ravintoa koko elämänsä ajan.

Riistaliha on usein tummempaa ja vähärasvaisempaa kuin kasvatettu. Sepelkyyhkystä valmistin tänään rintafileet. Yhdestä linnusta saa kaksi filettä ja mielestäni ne riittävät yhdelle aikuiselle syöjälle.

Fileet nostin noin puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pannu saa olla ihan kuuma ja paistamiseen käytin nokareen voita. Jätin fileet mediumiksi eli puolikypsiksi, näin riistalinnun maku ja koostumus ovat parhaimmillaan.

Ostin eilen Malmgårdin kartanopuodista "Viltkrydda" riistamaustetta, jota suositellaan käytettäväksi kaiken riistaruuan maustamiseen. Sekoitus pitää sisällään kynteliä, tinjamia ja salviaa. Lisäksi käytin fileiden maustamiseen suolaa ja mustapippuria. Tämä oli kerrassaan toimiva kombo. Mausteita ei saa laittaa liikaa, muuten linnun oma herkullinen maku peittyy.

Tarjosin fileet paistettujen perunoiden kera. Valitsin isokokoisia uusia perunoita, pesin ne ja keitin kuorineen. Kun potut olivat jäähtyneet, leikkasin ne pituussuunnassa lohkoiksi. Pilkoin purjosipulia kaveriksi. Maustoin perunat vain suolalla ja ripauksella paprikajauhetta. Käytän aina luomutuotteita mausteita myöten. Paistoin peruna-sipulisekoituksen kyyhkyn fileiden tapaan kuumalla panulla voissa. Koristelin annoksen tuoreilla puolukoilla, sillä löysin tänään metsästä ensimmäiset kypsät punaiset herkkumarjat. Tämä oli todelllinen sunnuntaipäivän gourmet-ruoka, joka on vieläpä helppo ja nopea valmistaa.

0 0
Feed